4 Aralık 2016 Pazar

Tahinli Kurabiye

Tarifi;

1 su bardağı tahin,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı sıvıyağ,
4,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı kırılmış fındık. Bir kabın içerisine tahini, pudra şekerini ve sıvı yağı koyalım ve iyice karıştıralım.
Fındığı ekleyip yeniden güzelce karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu ilave edip tahinli kurabiye hamurunu iyice yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirelim ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, tahinli kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Servis tabağına alıp biraz soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip süsleyelim. ( Tarif Yemek tarifleri sitesine ait)