3 Aralık 2016 Cumartesi

Ispanaklı Pasta

Görüntüsünün dağınıklığı sizi yanıltmasın, tadı şahane.
Malzemeler:
1 tane elma
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
Yarım bardak su
1 çay bardağı sıvı yağ (Kreması için pasta kremasını suyla çırptım.)
Tarif: Elmayı püre haline getiriyoruz. Üzerine şekeri döküp iyice karışana kadar çırpıyoruz. Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp robotta püre haline getiriyoruz. Elmalı harca karıştırıyoruz. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyip karışıma döküyoruz. Su ve yağı da ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak tepsiye döküp fırına gönderiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 derecede pişiriyoruz. Kremayla dilediğimiz şekilde süslüyoruz. Buzdolabında soğutup servis ediliyor.